Een uitkering en werken

Mensen met een arbeidsongeschiktheid verklaring kunnen niet meer werken. Niet alleen omdat ze het fysiek niet kunnen maar ook omdat ze dan hun uitkering kunnen kwijtraken. Het is vervelend om niet te kunnen werken en hele dagen thuis door te moeten brengen met een lage uitkering. Gelukkig brengt Sociale werkplaats Hengelo hier verandering in.

Je raakt je uitkering niet kwijt

Bij deze werkplaats kunnen mensen met een arbeidsongeschiktheid verklaring iets betekenen voor de maatschappij. Mensen met een eigen onderneming kunnen jouw hulp goed gebruiken met het uitzoeken en verpakken van producten van bijvoorbeeld hun webshop.

Door middel van kleine werkzaamheden als het uitzoeken en bij elkaar verzamelen van de juiste producten, het inpakken van deze goederen en het verzenden van de pakketjes kun je een zelfstandig ondernemer ontzettend helpen en hoef je jouw uitkering niet kwijt te maken.

Mensen op weg in de maatschappij

Sociale werkplaats Almelo bied mensen een kans om weer de maatschappij in te stappen zonder hun inkomen kwijt te raken. Op deze manier kunnen ze weer de werkvloer op maar hoeven ze geen zware werkzaamheden te verrichten. Ze kunnen de kleine klusjes doen die een bedrijf goed kunnen helpen. Een kans voor mensen die graag meer willen dan thuis zitten. Een goed initiatief voor mensen met een arbeidsongeschiktheid verklaring.