Wat is nautische kleding?

Nautische kleding  is kleding die wordt gedragen op de boot. Bijvoorbeeld op een zeilboot. Dit kan zowel gedragen worden door iemand die zelf een boot heeft en zelf zeilt met bijvoorbeeld vrienden of familie. Maar nautische kleding is ook de kleding die gedragen wordt door eventueel personeel wat mee gaat op een zeilboot.

Nautische kleding heeft het imago er vaak wat tuttig of ‘kak’ uit te zien. Polo’s, kraagjes, en waterafstotende jassen zijn vaak een onderdeel van de nautische kleding. Het moet allemaal lekker zitten, je moet er goed in kunnen bewegen en het moet tegen diverse weersomstandigheden bestand zijn. Want zeilen doe je niet alleen op een mooie zomerdag maar ook bij wind en regen.

Nautische kleding maar dan net even anders

Een merk wat nautische kleding maakt maar dan met een andere draai is City of Sails. Zij verkopen kleding voor op de boot wat zowel draagbaar is tijdens het zeilen maar ook ideaal voor een terrasje, een etentje of een wandeling door de stad. De kleding is zowel praktisch als stijlvol! En dat is een prettige combinatie.

Alle kleding is geïnspireerd op de wereldstad Sydney. Ze verkopen kleding met een stoer randje. Je ziet er zelfs een klein detail van de ‘surferslook’ in terug. Benieuwd? Bezoek de site.