Heeft uw kat een allergie?

De gezondheid, veiligheid en het geluk van uw huisdier is ontzettend belangrijk. Daarom moet u continu controleren of uw huisdier nog volledig gezond is en als dat niet het geval is moet u hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kat een allergie heeft. Wat moet u doen wanneer u dit merkt? Lees snel verder.

Kat met allergie

Als uw kat zich continu zit te krabben en haren uit de vacht trekt betekent dit dat uw kat jeuk heeft. Dit kan betekenen dat uw kat een allergie heeft. Andere symptomen zijn braken en diarree. Dit kan bijvoorbeeld komen door voedselallergie. Als u deze symptomen merkt bij uw kat is het een goed idee om te ontdekken wat het is en hier iets aan doen. Zo kunt u bijvoorbeeld tegen vlooien speciaal vlooienmiddel halen en u kunt bij voedselallergie ander voedsel halen. Heeft u hulp nodig? Dan moet u naar de dierenarts, welke u verder zal helpen.

Dierenarts vinden

Bent u op zoek naar een dierenarts? En/of wilt u meer informatie over allergie bij katten? Dan kunt u op de website van Zoek Dierenarts alle informatie vinden die u zoekt en contact opnemen voor vragen.