Een hond met vlooien

Een hond met vlooien is allesbehalve fijn. Allereerst heeft uw hond er natuurlijk erg veel last van: het arme dier. Maar daarnaast kunnen vlooien soms ook overspringen op de mens. Uzelf bent dus ook niet helemaal veilig! Geen prettig idee vindt u wel? Daarom is het tijd om er iets aan te doen! Alleen wat zijn vlooien precies? Hoe ontstaan die nare beesten? Zoekdierenarts.nl vertelt u er graag meer over. Dit doen ze uitgebreid op hun website maar ook al een klein beetje in dit blog. Lees dus zeker even verder als u daar nieuwsgierig naar bent. 

Over vlooien

Een vlooi is en kleine parasiet. Een vlooi leeft van bloed. Bij een huisdier kunnen er twee soorten vlooien voorkomen. Allereerst is er de  Ctenocefalides Canis, de hondenvlooien, en de Ctenocefalides Felis, de kattenvlooien. Gek genoeg komt de kattenvlo veel voor bij honden. Een vlooi kan heel veel jeuk veroorzaken. Daarnaast kunnen vlooien zich verspreiden in uw woning. Is uw hond allergisch voor vlooien? Dan is het al helemaal noodzakelijk dat u iets doet aan de vlooien!

Meer lezen op de website

Wilt u nog meer lezen over vlooien bij honden? Dan kunt u voor een uitgebreidere versie terecht op de website van Zoekdierenarts.nl.